• 2021. június 25. 12:38

  Gépi látás a gyógyászatban

  Hogyan segítik a beágyazott kamerák az egészségügy fejlődését?

  A kamerák már régen bebiztosították helyüket a mindennapi életben. Ez nem csak az okostelefonunk fényképezőgépeire vagy a nyaralási pillanatképekhez használt digitális fényképezőgépekre vonatkozik. A bankautomaták, az autópálya díjfizető kapuk, az épületeket őrző biztonsági cégek és a réslámpákat használó szemorvosok mind kamerákra támaszkodnak munkájuk elvégzésében.

 • 2021. június 16. 10:38

  A Basler új, MED ace kameracsaládja kifejezetten orvosi és laboratóriumi felhasználásra lett kifejlesztve. De mégis mi az, ami egy ilyen kamerát alkalmassá tesz ilyen jellegű alkalmazásra? És mi a különbség a többi Basler kamerához képest?

  1. Mit kínál a MED ace?

  A csúcsminőségű Sony szenzorok mellett a MED kamerák a mikroszkópiához készült széleskörű firmware funkciókkal rendelkezik. A legkisebb részletek pontos felismerését szolgálják a kiváló színhűség, erős kontrasztok és a célra szabott debayering algoritmus.

 • 2021. május 19. 12:45

  Az úgynevezett Time-of-Flight (ToF) kamerák a logisztikában a 3D látás megoldások használatával új lehetőségeket teremtenek többek között az objektumok és csomagok mérésének, azonosításának és helyzetfelismerésének optimalizálására. A robusztus, precíz és gyors ToF kamera pontosan erre az alkalmazási területre van optimalizálva így gazdaságos, magasan automatizált logisztikai megoldásokat tesz lehetővé.

 • 2021. február 26. 13:16

  Az infrared alapú képalkotás során a tárgyak színei máshogy jelennek mint a valóságban. A Basler blaze kamerája, ToF technológiája lévén infareddel dolgozik, azonban vannak olyan helyzetek, amikor a felhasználónak pontos színinformációra is szüksége van. Ennek az igénynek a kiszolgálására jött létre egy fúziós kamerarendszer, ami a blaze kamerát párosítja egy "hagyományos" 2D (például ace) kamerával. Ennek a rendszernek a segítségével kiszínezhetjük a pontfelhőnket a 2D kameránk által feldolgozott kép adatai alapján.

 • 2021. január 13. 12:13

  Magas felbontású kamerát keres? Az új, XGS szériás szenzorokkal szerelt Basler boost kamerák 20, 32 és 45 megapixeles felbontást nyújtanak és mostantól elérhetőek. A régi, sokat bizonyított Sony Pregius szenzorokkal ellátott modellek természetesen továbbra is rendelhetők.

  Az új modellek a magas teljesítményű CMOS szenzorokat csúcstechnológiás global shutter technológiával párosítva akár 45 fps sebességet is képesek nyújtani.

  A régebbi, elavult CCD szenzorok helyére tökéletes választás az ÚJ XGS széria, hiszen olcsóbban nyújt kiváló képminőséget és gyorsabb képsebességet!

 • 2020. december 16. 12:11

  A világszinten elterjedt Android mobil operációs rendszer eddig meglehetősen kevés supporttal rendelkezett a gépi látás piacán. Ennek következményeként a legtöbb fejlesztő egyszerű webkamerákkal dolgozott az ilyen elvárásokkal rendelkező megoldások esetében, ezek viszont nem érnek fel az ipari színvonlhoz.

 • 2020. szeptember 09. 14:08

  Elérhető az új Basler blaze kamera a Sony DepthSense™ IMX556-os szenzorával és csúcstechnológiás lézer diódákkal felszerelve. A blaze majdnem milliméteres pontossággal képes VGA minőségű 3D felvételek készítésére, teljesen napfény-kompatibilis, valamint az IP67-es szabványnak megfelelően ütés-, víz- és porálló.

 • 2020. július 31. 14:33

  Az Egyesült Államokbeli Fluxergy hordozható laboratóriumi tesztelő platformot fejleszt, ami egy órán belül eredényt is képes közölni. Az úgynevezett PCR (polimeráz láncreakció) teszt egyszerű, kompakt és költséghatékony megoldást jelent például a COVID-19 teszt elvégzésére, így az esetleges fertőzésre gyorsan fény derül. A rendszerben két Basler dart kamera működik, ha meg szeretné ismerni a megoldást részletesen, angol nyelven itt elérhető a projekt története!

 • 2020. június 23. 3:48

  A beágyazott gépi látás rendszerekben világszinten első Basler bejelentette az NVIDIA® Jetson™ platformhoz készült hardvercsomagját, ami magában foglalja az új Embedded Develompment és Add-on Camera Kiteket.

 • 2019. november 08. 17:19

  A Basler ingyenes webinárium tanfolyamot hirdet Felix Chemnitz az orvosi felhasználású termékek piacmenedzsere vezetésével. A kurzus a deep learning témával foglalkozik részletesen, és bemutatja, hogyan lehet atrificial neural networköknél (ANN) alkalmazni a machine vision rendszereket az orvosi és hasonló felhasználási területeken.

  A webinárium folyamán a szakértő három fajta machone vision rendszert fog bemutatni, összehasonlítva azok előnyeit és hátrányait:

Oldalak